fbpx
logo zwembad de dompelaar

Leszwemmen

Haal bij ons het enige echte Zwem-ABC

Zwemmen is meer dan het halen van een diploma. Water moet zo vertrouwd zijn dat je kind zich veilig voelt. Het zwem-ABC staat voor een kindvriendelijke manier van leren zwemmen. Waarbij zwemveiligheid een belangrijke rol inneemt. Zwembad de Dompelaar heeft een licentie van het Nationaal Platform Zwembaden – NPZ. Dit betekent dat we voldoen aan de wet- en regelgeving, dat de zwemonderwijzer gescreend is , dat zij een goede opleiding heeft en dat een examinator steekproefsgewijs toeziet op de kwaliteit bij het diplomazwemmen.

Hoe werkt het

Bij het Zwem-ABC wordt in het begin veel aandacht besteed aan het watervrij maken van de kinderen. Hierin wordt de basis gelegd voor het leren zwemmen. Kinderen leren drijven op de buik en rug, te water gaan en er uit klimmen, draaien van borst naar rug naar borst, onder water gaan, onder water kijken en zoeken. Deze zaken zorgen ervoor dat de kinderen het water leren kennen en zich er prettig in gaan voelen. Veel oefeningen worden in spelvorm aangeboden omdat dat voor jonge kinderen de beste manier is om iets te leren. Na deze periode van watervrij maken is het tijd voor de volgende fase: de zwemslagen.

Zwemslagen

Bij het Zwem-ABC leren kinderen vanaf het begin vier zwemslagen: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. Deze laatste twee zijn kennismakingsslagen en worden bij ieder diploma moeilijker. Behalve aan de zwemslagen blijft ook aandacht besteed worden aan allerlei oefeningen in diep water, zoals verschillende manieren van te water gaan, onder water zwemmen, klimmen en klauteren op een vlot en op de kant en naar de bodem gaan. Bij het B en C-diploma worden de afstanden van de verschillende slagen uitgebreid en verder verbeterd. Bij het C-diploma wordt ook geleerd hoe je moet handelen als je te water raakt met een jas over je kleding.

Zwemlesplan wordt binnenkort toegevoegd. 

Indeling Lessen

In 2023 worden er zwemlessen gegeven voor diploma A, B en C. Voor het starten met zwemlessen dient je kind op 1 mei 2023 minstens 5 jaar oud te zijn. Indeling in de tijdsblokken gebeurd op basis van het niveau van je kind. 

Aanbod zwemlessen

  • Zwemles diploma A
  • Zwemles diploma B & C (combi groep)

Kosten

  • € 152,00 tot 1 september
  • € 30,00 afzwemmen
  • € 5,00 voor een pas (heb je een abonnement dan is dit niet nodig)

Lesdagen

Alle lessen starten in de week van 8 mei.

Groep

Dag

Tijd

A diploma

Woensdag

17.30 - 18.00 uur


Vrijdag

17.30 - 18.00 uur

B & C diploma

Maandag

17.30 - 18.00 uur


Zaterdag

11.30 - 12.00 uur

Afzwemmen

Aan het eind van het seizoen is er diplomazwemmen. Deze staat gepland op zaterdag 9 september. Kinderen die in aanmerking komen voor het afzwemmen krijgen een formulier mee na het proefzwemmen. Het proefzwemmen is in week 35. Het aanmeldingsformulier voor het afzwemmen moet na afloop van het proefzwemmen direct ingeleverd worden bij de kassa, waar ook direct de kosten van € 30,00 afgerekend dienen te worden.

Aanmelden

Enthousiast geworden voor zwemlessen in zwembad De Dompelaar? Aanmelden kan tot uiterlijk 18 april. Vul het formulier hiernaast in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Na acceptatie van je aanmelding volgt een mail met online betaallink voor de leskaart á € 152,00. Na ontvangst van de betaling is de inschrijving definitief.

Formulier Leszwemmen

    Zwemles voor diploma ...